Eving Photography

Dodatne informacije za božična fotografiranja 2021

Pogosto zastavljena vprašanja

Božično fotografiranje poteka vsakoletno v foto studiu v Trebnjem (Obrtniška ulica 22, Trebnje, bivša diskoteka Africa). Kliknite za navigacijo na Google maps. Parkiranje je zagotovljano pred stavbo.

Ko pridete pred glavni vhod, boste na vratih zasledili nalepljeno obvestilo o fotografiranjih. V primeru, da vhodna vrata ne bodo priprta (in jih je nekdo ponesreči zaprl) bo objavljena telefonska št. kamor me lahko pokličete, da vam pridem vrata odpreti.

Trenutno je PCT pogoj obvezen tudi pri fotografiranjih. Prosim, upoštevajte ukrepe in si  razkužite roke ob vstopu v studio (še posebej otrokom), saj se določeni rekviziti ne dajo za vsako družinico razkužiti (umetni sneg in polarni medo predvsem).

Jaz sem testirana na 48 ur. Stranke prosim, da me, v kolikor po opravljenem fotografiranju prejmete Covid diagnozo, takoj obvestite. V tem primeru javim tudi ostalim družinicam, ki so bili za vami, da so pozorni na situacijo. V primeru, da bi bila sama pozitivna, javim vsem družinicam z rezervacijo obvestilo o prestavitvi termina.

Seveda zaupam, da ste vse družinice odgovorne, da bolni ne bi prišli na fotografiranje – termine se da vedno prestaviti in vedno vam poiščem kakšnega dodatnega, tako da se lahko vsa fotografiranja še vedno izvedejo pravočasno. Ker je letos situacija taka, kot je, družinic, ki si želijo fotografiranja pa kar precej, bomo morali biti še posebej previdni.

V studiu med fotografiranjem ste seveda brez mask. Le razkuževanje rok je obvezno in pa PCT pogoj (kot pri večini storitev trenutno).

Letos sem vse stranke prosila, da rezervacijo opravijo preko obrazca na spletni strani, ker vam bom vse informacije, račun za nakazilo in vaše fotografije pošiljala preko maila (info@foto-eving.si).

Na vaš termin prosim pridite 5 minut prej, ne več, da se ne zadržujete po nepotrebnem v javnem prostoru pred studiem. Pred vami bo najverjetneje v studiu družinica, ko bo studio pripravljen za vas, vas povabim notri.

Zaradi časovnega razporeda družinic vas prosim, da ne zamujate, saj vašega termina ne bom mogla podaljšati.

V primeru bolezni ali preklica termina me prosim čimprej obvestite, da lahko druga družinica prevzame vaš termin.

Po opravljenem fotografiranju (najverjetneje isti ali pa naslednji dan) boste na e-mail prejeli račun za nakazilo na TRR.

Po prejetem plačilu pričnem z obdelavo vaših fotografij.

Obdelava fotografij traja 1-2 tedna.

Če ste ob fotografiranju naročili tudi izdelavo voščilnic, bodo vaše fotografije obdelane prej, najkasneje do 3.12., da imate potem še 2 dni na voljo, da izberete fotografijo za na voščilnico in potrdite izgled pred tiskom.

Fotografije boste prejeli preko povezave do zasebne galerije (zaščitene z geslom) na vaš mail.

Glede na trenutno sceno vidim, da so najlepše izpadle fotografije s temno rdečimi oblačili. Seveda tudi siva, črna, bež in rjava zelo lepo sedejo na zasneženo sceno. Bela je idealna za vse, ki želijo malce bolj minimalistične fotografije, saj se lepo zlije s snegom. Jeans hlače so v redu, priporočam pa tudi kakšne pletene puloverje in morda zimske kape s cofi (ker je ravno zimska scena). Puloverji so lahko tako klasični zimski kot tudi božični. 

Izogibajte se prosim rumene in modre barve – te barve se izkažejo za težavne pri obdelavi fotografij. Če se le da pa se izogibajte tudi vijolične in zelene, ni pa tako nujno, kot prej omenjene barve.

Žal oblačil za izposojo nimam, preveč različnih starosti otrok je za oba spola, pa tudi okus staršev za oblačila je zelo različen, tako da zaenkrat nabave garderobne omare za fotografiranje še ne načrtujem. Hvala za razumevanje.

Voščilnice so na voljo za izdelavo samo za novemberske termine (do 29.11.) zaradi pravočasnega časa za obdelavo slik in tisk voščilnic.

Na tej povezavi si lahko preberete več informacij glede voščil in si ogledate primere oblikovanja. Dizajni so iz leta 2019, rednim strankam lahko oblikujem tudi voščila po želji, da niso enaka kot prejšnja leta.

Voščilnice morajo biti z vaše strani potrjene za tisk najkasneje do 30.11. Na vaš naslov jih prejmete predvidoma do 6.12.2021.

Cena za 10 voščilnic: 20 EUR
Cena za 25 voščilnic: 30 EUR

Pošiljanje in bele kuverte sta vključena v ceno.

Plačilo voščilnic se opravi pred pošiljanjem v tisk – postavka je navadno dodana na račun, ki ga prejmete po fotografiranju.

Vsako leto se dodajajo novi rekviziti, so pa na razpolago tudi rekviziti od prejšnjih let. Družinice, ki so z menoj na fotografiranjih več let zapored, lahko izbirajo, s katerimi rekviziti se želijo letos fotografirati. Za nove družinice pa bo toliko več rekvizitov na razpolago, saj bo za vas vse novo. 

Božični plišasti medo Rudi nas recimo spremlja že 4 leta, kmalu za njim pa je prišel še polarni medo. Božični vlakec bo tudi letos pridno čuhapuhal in tovoril storžke.

Otroški fotelj je vsako leto izjemno popularen, letos pa sta na voljo še dva dodatna sedišča – lesen stolček za malce večje otroke in manjši fotelj iz ratana za mlajše otroke. Lesena klopica za manjše otroke izredno lepo paše v sceno, tako da se bo tudi da veselo uporabljala.

Ker je letošnja scena “zasnežena” bi starše opozorila na to, da je občutljivost umetnega snega ocenjena na 7/10 🙂 Kar pomeni, da se ob vhodu v studio preobujete v copate, te pa potem sezujete preden stopite na “sneg”. Tako da ste lahko obuti ali v kakšnih zimskih ali božičnih nogavičkah, ženske v najlonkah, ali pa bosi.

Piškotki bodo letos na voljo za otroke, vendar jih bomo poskusili zadržati na sivem trosedu poleg novoletne smrekice (drobtinice se niso izkazale za dobrodošle na umetnem snegu :)). V primeru, da starši ne dajete otrokom sladkarij oz. da nočete, da jih otroci vidijo, me prosim o tem predhodno obvestite.

Tudi lizike in čokoladni božički bodo na voljo za pridne palčke, tako da jih lahko z nagradico tudi podkupimo v kakšnem primeru, kjer se otroci odločijo, da jim fotografiranje po 15 minutah ne odgovarja več.

Seveda so vedno doborodošli tudi vaši lastni rekviziti. Karkoli želite imeti na fotografijah, lahko prinesete s seboj.

Posebnih navodil ni – v 30 minutah moramo 9x zamenjati rekvizite v škatli, ki je velika 120 x 120 cm. Vzorčno slikico lahko vidite na strani z božičnimi fotografiranji. Lahko se zgledujemo po njej, lahko pa se uporabi drugačne rekvizite.

Lahko tudi sami prinesete s seboj kakšen rekvizit, da bo kolaž fotografij čim bolj oseben in prilagojen vam.

Pri fotografiranju se prilagodim vašim željam.

Kogarkoli pripravite do tega 🙂 Po želji lahko pripeljete tudi babico ali dedka za nekaj portretnih slikic z vnuki. Omejeni smo le časovno na 30 minut, česar zaradi razporeditve terminov žal ne moremo prekoračiti.

V primeru več odraslih oseb bi prosila, da se tisti, ki se tisti trenutek ne fotografirate, počakate v prostoru pred studiem.

Ponavadi vedno. Ker sem velika ljubiteljica živali. Ampak tokrat glede na zasneženo sceno in občutljivost “snega” je možno fotografiranje živalic le konec decembra, ko se bodo vsa fotografiranja že zaključila. Dlak se namreč iz tega snega ne da lepo očistiti.

Seveda, poleg studia imate na razpolago svojo “kopalnico”, kjer se lahko v miru preoblečete. Le pazite na to, da smo časovno omejeni na 30 minut.

Nikoli brez vaše privolitve. Vedno vprašam družinice za dovoljenje objave slikic za referenco in popolnoma spoštujem vašo zasebnost.

Sem pa vedno zelo vesela, če dovolite objavo vaših slikic na Instagramu / Facebooku / spletni strani, tako da v kolikor objavo dovoljujete, mi prosim sporočite in si zabeležim.

Božično fotografiranje 2021

Termini se posodabljajo sproti - ko prejmete potrditev rezervacije, se zapolnjeni termin briše.
Termini se bodo glede na večje povpraševanje sproti dodajali.