Eving Photography

Dodatne informacije za božična fotografiranja 2022

Pogosto zastavljena vprašanja

Božično fotografiranje poteka vsakoletno v foto studiu v Trebnjem (Obrtniška ulica 22, Trebnje, bivša diskoteka Africa). Kliknite tu za navigacijo na Google maps. Parkirišče je pred stavbo.

Ko pridete pred glavni vhod, boste na vratih zasledili nalepljeno obvestilo o fotografiranjih. V primeru, da so vhodna vrata zaprta, bo na obvestilu na voljo telefonska št., kamor me lahko pokličete, da vam pridem odpreti vrata. Sicer pa pridite v 1. nadstropje – na vratih boste našli logotip “Eving Photography”.

POZOR – VEČERNI TERMINI: Stavba zunaj ni osvetljena, luč znotraj pa je avtomatska, tako da če ni premikanja, bo v stavbi tema. Ne se ustrašiti, stavba je pravilna. Nad vhodom je veliki napis AFRICA. Pred vhodom bo osvetljena tabla z lučkami in informacijami za božično fotografiranje.

Rezervacije se izvajajo preko obrazca na spletni strani, ker vam bom vse informacije, račun za nakazilo in vaše fotografije pošiljala preko maila (info@foto-eving.si).

Na vaš termin prosim pridite 5 minut prej in počakate pred vhodom v studio (1. nadstr.). Ko bo studio pripravljen za vas, vas povabim notri.

Zaradi časovnega razporeda družinic vas prosim, da ne zamujate (med tednom prosim upoštevajte popoldansko gnečo na cestah). V primeru zamude se čas fotografiranja skrajša.

V primeru bolezni ali preklica termina me prosim čimprej obvestite, da lahko druga družinica prevzame vaš termin.

V primeru bolezni me prosim čimprej obvestite. Vedno se potrudim, da najdemo nov termin za fotografiranje, tudi če je to izven razpisanih terminov.

V primeru, da imate rezerviran termin v koncu decembra in novega termina ni več možno pridobiti, prejmete 50% povračilo zneska rezervacije termina – 15 EUR. V primeru, da ste ob rezervaciji izvedli predplačilo celotnega fotografiranja, prejmete povračilo zneska (zadržanih je le 15 EUR za rezervacijo termina).

Za dokončno rezervacijo termina je potrebno delno predplačilo fotografiranja v višini 30 EUR (ta znesek se odšteje potem pri končnemu plačilu fotografiranja).

V primeru odpovedi termina zaradi bolezni ali drugih nepredvidljivih razlogov je možna menjava termina (če je to možno), upoštevanje plačanega zneska pri naslednjem družinskem fotografiranju ali pa povračilo 50% zneska rezervacije.

Po opravljenem fotografiranju (najverjetneje isti ali pa naslednji dan) boste na e-mail prejeli račun za nakazilo na TRR. Predplačilo v višini 30 EUR (rezervacija termina) je odšteto od končnega zneska fotografiranja.

Po prejetem plačilu pričnem z obdelavo vaših fotografij (1-2 tedna).

Stranke, ki so pri rezervaciji termina izvedle predplačilo v celoti, plačila ne rabijo urejati in samo počakajo na dostavo fotografij.

Obdelava fotografij traja 1-2 tedna.

Fotografije boste prejeli preko povezave do zasebne galerije (zaščitene z geslom) na vaš kontaktni e-mail.

Na voljo imate 2 tedna od prejetega maila s povezavo do zasebne galerije, da si vse fotografije shranite nekam na varno (USB ali računalnik…). Po tem obdobju ne odgovarjam za arhiviranje vaših fotografij in se lahko vaša spletna galerija kadarkoli briše.

Najbolj univerzalne barve oblačil so siva, črna, bež in rjava, ki zelo lepo sedejo na zasneženo sceno. Bela je idealna za vse, ki želijo malce bolj minimalistične fotografije, saj se lepo zlije s snegom. Jeans hlače so v redu, priporočam pa tudi kakšne pletene puloverje in morda zimske kape s cofi (ker je ravno zimska scena). Puloverji so lahko tako klasični zimski kot tudi božični. 

Izogibajte se prosim živo rumene in modre barve – te barve se izkažejo za težavne pri obdelavi fotografij.

Žal oblačil za izposojo nimam, preveč različnih starosti otrok je za oba spola, pa tudi okus staršev za oblačila je zelo različen, tako da zaenkrat nabave garderobne omare za fotografiranje še ne načrtujem. Hvala za razumevanje.

Seveda, ponavadi nastanejo prav čarobne fotografije nosečk v takem prazničnem ambientu. Samo obvestite me prosim ob rezervaciji termina, da bi želeli tudi delno nosečniško fotografiranje. Priporočam, da s seboj prinesete tudi kakšno slikico ultrazvoka ali pa copatke, bodi, … da naredimo par slikic tudi s temi rekviziti.

Na praznični sceni se lahko fotografira kdorkoli. Lahko se fotografira par, družine z že odraslimi otroci, … samo zapišite ob oddaji rezervacije vaše želje in skupaj izberemo fotografiranje, ki vam bo najbolj ustrezalo.

Letos izdelave voščilnic po opravljenem fotografiranju žal ne ponujam (zaradi izredne podražitve tiska v tiskarnah).

Bo pa na voljo kar nekaj zgodnjih terminov, da boste imeli dovolj časa za pravočasno razvijanje voščilnic v lastni izvedbi.

Vsako leto se dodajajo novi rekviziti, so pa na razpolago tudi rekviziti od prejšnjih let. Družinice, ki so z menoj na fotografiranjih več let zapored, lahko izbirajo, s katerimi rekviziti se želijo v tekočem letu fotografirati.

Božični plišasti medo Rudi nas recimo spremlja že 5 let, kmalu za njim pa je prišel še polarni medo. Božični vlakec bo tudi letos pridno čuhapuhal in tovoril storžke, dodani pa so tudi novi rekviziti.

Otroški fotelj je vsako leto izjemno popularen, na voljo so tudi lesen stolček in manjši fotelj iz ratana. Lesena klopica za manjše otroke izredno lepo paše v sceno, tako da se bo tudi da veselo uporabljala.

Ker je tudi ena od letošnjih scen “zasneženih” bi starše opozorila na to, da je občutljivost umetnega snega ocenjena na 7/10 🙂 Kar pomeni, da se ob vhodu v studio preobujete v copate, te pa potem sezujete preden stopite na “sneg”. Tako da ste lahko na sceni v kakšnih zimskih ali božičnih nogavičkah, ženske lahko tudi v najlonkah.

Tudi lizike in čokoladni božički bodo na voljo za pridne palčke, tako da jih lahko z nagradico tudi podkupimo v kakšnem primeru, kjer se otroci odločijo, da jim fotografiranje po 15 minutah ne odgovarja več.

Seveda so vedno doborodošli tudi vaši lastni rekviziti. Karkoli želite imeti na fotografijah, lahko prinesete s seboj.

Seveda, poleg studia imate na razpolago svojo “kopalnico”, kjer se lahko v miru preoblečete. Le pazite na to, da smo časovno omejeni (preoblačenja so priporočljiva pri 60-min. terminih, ko imamo več kot dovolj časa za vse).

Letos so se čarobne škatle umaknile iz ponudbe fotografiranja in se je tako  pridobilo malce več prostora za dodatne scene za čim bolj raznoliko klasično božično fotografiranje.

Kogarkoli pripravite do tega 🙂 Po želji lahko pripeljete tudi babico ali dedka za nekaj portretnih slikic z vnuki. Omejeni smo le časovno na 30 ali 60 minut (odvisno od vašega termina), česar zaradi razporeditve terminov žal ne moremo prekoračiti.

V primeru prisotnosti več odraslih oseb na fotografiranju bi prosila, da se tisti, ki se tisti trenutek ne fotografirate, počakate v prostoru pred studiem.

Ponavadi vedno. Ker sem velika ljubiteljica živali. Ampak tokrat glede na zasneženo sceno in občutljivost “snega” je možno fotografiranje živalic le pri zadnjih terminih v decembru. Dlak se namreč iz umetnega snega ne da najboljše očistiti.

Nikoli brez vaše privolitve. Vedno vprašam družinice za dovoljenje objave slikic za referenco in popolnoma spoštujem vašo zasebnost.

Sem pa vedno zelo vesela, če dovolite objavo vaših slikic na Instagramu / Facebooku / spletni strani.

Vaši osebni podatki (imena, starost otrok, kontaktni e-mail, vaše fotografije) se uporabljajo izključno za izvedbo storitve fotografiranja in so dostopni samo fotografu za čas izvajanja storitve. Po opravljenem fotografiranju in dostavi fotografij se podatki hranijo v arhivu do 2 mesecev, nato se brišejo.

Shranjevanje vaših fotografij – ob dostavi fotografij preko zasebne galerije si prosim čimprej vse fotografije shranite nekam na varno (USB ali vaš računalnik), saj ne odgovarjam za shrambo vaših fotografij po 14 dneh od pošiljanja povezave do spletne galerije. Spletna galerija se lahko kadarkoli po 14 dneh od dostave fotografij zbriše.

Uporaba rekvizitov in igral v foto studiu na lastno odgovornost.

Število fotografij – v ponudbi paketov fotografiranja je podano minimalno število fotografij, ki povprečno nastanejo v času fotografiranja. Velikokrat nam uspe narediti celo več fotografij, zelo redko pa se zgodi, da jih nastane manj. V primeru, da je vaš otrok slabe voljem ali se boji rekvizitov in ga skupaj s starši nikakor ne uspemo pripraviti za sodelovanje, žal ne moremo odgovarjati za manjše število fotografij kot je predvideno.

Utrinki z božičnega fotografiranja 2021

Božične scene bodo za fotografiranja 2022 drugačne od lanskega leta. Trenutno so v pripravi in bodo objavljene v zadnjem tednu oktobra.
Termini se posodabljajo sproti - ko prejmete potrditev rezervacije, se zapolnjeni termin briše.
Termini se bodo glede na večje povpraševanje sproti dodajali.