Eving Photography

Dodatne informacije za božična fotografiranja 2023

Pogosto zastavljena vprašanja

Letos je za božična fotografiranja spremenjena lokacija in sicer je naslov Podbreznik 15, Novo mesto. To večja zelena poslovna stavba v sklopu podjetniškega inkubatorja – RC Novo mesto. Kliknite tu za navigacijo na Google maps. Veliko parkirišče je na voljo poleg stavbe.

Ko pridete pred glavni vhod, pokličite ali napišite sporočilo na tel. 040 666 254, da vas pride nekdo iskat. Prosim, bodite točni (ali 5-10 minut prej za priprave), saj vam, v kolikor ste precej prezgodaj na lokaciji in je fotografiranje v poteku, ne moremo takoj odpreti vhodnih vrat.

V času delovnikov je glavni vhod navadno odprt, tako da lahko počakate na recepciji.

Rezervacije se izvajajo preko obrazca na spletni strani, ker vam bom vse informacije, račun za nakazilo in povezavo do vaše galerije fotografij pošiljala preko maila (info@foto-eving.si).

Na vaš termin prosim pridite največ 5 minut prej.

Zaradi časovnega razporeda družinic vas prosim, da ne zamujate (med tednom prosim upoštevajte popoldansko gnečo na cestah). V primeru zamude se žal čas fotografiranja temu primerno skrajša.

V primeru bolezni ali preklica termina me prosim čimprej obvestite, da lahko druga družinica prevzame vaš termin.

V primeru bolezni me prosim čimprej obvestite. Vedno se potrudim, da najdemo nov termin za fotografiranje, tudi če je to izven razpisanih terminov.

V primeru, da imate rezerviran termin v decembru in novega termina ni več možno pridobiti, prejmete 50% povračilo zneska rezervacije termina – 15 EUR. V primeru, da ste ob rezervaciji izvedli predplačilo celotnega fotografiranja, prejmete povračilo zneska (zadržanih je le 15 EUR za rezervacijo termina).

Za zagotovitev kakovosti naših storitev in učinkovite organizacije terminov, se za rezervacijo termina izvede delno predplačilo v višini 30 EUR. Ta znesek se nato odšteje od končnega zneska vašega fotografiranja.

Vemo, da so nepredvidljive situacije del življenja. Če se vam zgodi, da morate odpovedati termin zaradi bolezni ali drugih nepredvidenih okoliščin, vam nudimo prilagodljivost. Možna je prestavitev termina, upoštevanje predplačila pri naslednjem družinskem fotografiranju ali povračilo 50% zneska predplačila za rezervacijo termina (15 EUR).

V kolikor ste ob rezervaciji izvedli predplačilo v celoti, vam predplačilo povrnemo, zadrži se le 15 EUR za rezervacijo termina.

Po opravljenem fotografiranju (najverjetneje isti ali pa naslednji dan) boste na e-mail prejeli račun za nakazilo na TRR. Predplačilo v višini 30 EUR (rezervacija termina) je odšteto od končnega zneska fotografiranja.

Po prejetem plačilu pričnem z obdelavo vaših fotografij (rok za dostavo je 2 tedna).

Stranke, ki so pri rezervaciji termina izvedle predplačilo v celoti, plačila ne rabijo urejati in samo počakajo na dostavo fotografij.

Obdelava fotografij traja 2 tedna.

Fotografije boste prejeli preko povezave do zasebne galerije (zaščitene z geslom) na vaš kontaktni e-mail.

Na voljo imate en mesec od prejetega maila s povezavo do zasebne galerije, da si vse fotografije shranite nekam na varno (USB ali računalnik…). V galeriji samo kliknete na gumbek za download in si tako vse fotografije naenkrat prenesete na vašo napravo. Po tem obdobju ne odgovarjam za arhiviranje vaših fotografij in se lahko vaša spletna galerija kadarkoli briše.

Najbolj univerzalni barvi oblačil glede na letošnje božične scene sta bež in bela. Tudi siva, črna in rjava. Bela je idealna za obe praznični sceni, edino na minimalistični sceni je potrebno paziti, da bele ni preveč, da se ne zlijete popolnoma z ozadjem. Jeans hlače so prav tako univerzalne, za nakaterokoli sceno, priporočam pa tudi kakšne pletenine. Puloverji so lahko tako klasični zimski kot tudi božični

Na letošnji praznični sceni (s kaminom v ozadju) je potrebno edino paziti, da oblačila niso preveč pisana, saj je že ozadje tu precej nakrancljano. Božični puloverji in vse pisano, vzorčasto, zelo lepo izpadejo na minimalistični sceni.

Izogibajte se prosim predvsem vijolične / roza barve, pa tudi živo rumene barve niso ravno zaželjene – te barve se izkažejo za težavne pri obdelavi fotografij.

Žal oblačil za izposojo nimam. Preveč različnih starosti otrok je za oba spola, pa tudi okus staršev za oblačila je zelo različen, tako da zaenkrat tega še nimam v ponudbi. Hvala za razumevanje.

Seveda, ponavadi nastanejo prav čarobne fotografije nosečk v takem prazničnem ambientu. Samo obvestite me prosim ob rezervaciji termina, da bi želeli tudi delno nosečniško fotografiranje. Priporočam, da s seboj prinesete tudi kakšno slikico ultrazvoka ali pa copatke, bodi, … da naredimo par slikic tudi s temi rekviziti.

Tretja scena bo bolj minimalistična, tako da se lahko naredi poleg klasičnega božičnega fotografiranja tudi klasično nosečniško fotografiranje na belem ozadju.

Če želite imeti oba fotografiranja združena, se priporoča KLASIK paket fotografiranja, kjer je 60 minut dovolj časa tako za praznično družinsko kot tudi za klasično nosečniško fotografiranje.

Za pare brez otrok je MINI paket idealna izbira, saj se fotografiranje lahko izvede hitreje in bolj osredotočeno.

Na praznični sceni se lahko fotografira kdorkoli. Lahko se fotografira par, posameznik, družine z že odraslimi otroci, … samo zapišite ob oddaji rezervacije vaše želje in skupaj izberemo način fotografiranja, ki vam bo najbolj ustrezal.

Izdelave voščilnic po opravljenem fotografiranju žal ne ponujam več.

Bo pa na voljo kar nekaj zgodnjih terminov, da boste imeli dovolj časa za pravočasno razvijanje voščilnic v lastni izvedbi.

Vsako leto se dodajajo novi rekviziti, so pa na razpolago tudi nekateri rekviziti od prejšnjih let. Družinice, ki so z menoj na fotografiranjih več let zapored, lahko izbirajo, s katerimi rekviziti se želijo v tekočem letu fotografirati.

Božični plišasti medo Rudi nas recimo spremlja že 5 let, kmalu za njim pa je prišel še polarni medo. Božični vlakec bo tudi letos pridno čuhapuhal in tovoril storžke, dodani pa so tudi novi rekviziti.

Božični avto (igračka) je vsako leto izjemno popularen, na voljo so tudi bel lesen stolček in božično darilo, v katerem se skrivajo razni okraski.

Na sceni s kaminom v ozadju ste lahko tudi v kakšnih zimskih ali božičnih nogavičkah, ženske lahko tudi v najlonkah. Lahko ste tudi bosi.

Tudi piškotki in čokoladne nagradice bodo na voljo za pridne palčke, tako da jih lahko s tem tudi podkupimo v kakšnem primeru, kjer se otroci odločijo, da jim fotografiranje po 15 minutah ne odgovarja več 🙂

Seveda so vedno doborodošli tudi vaši lastni rekviziti. Karkoli želite imeti na fotografijah, lahko prinesete s seboj.

Seveda, del studia vam bo na voljo za preoblačenje (zasteritvena stena) in pa tudi WC je na voljo v bližini. Le pazite na to, da smo časovno omejeni (preoblačenja so priporočljiva pri 60-min. terminih, ko imamo več kot dovolj časa za vse).

Kogarkoli pripravite do tega 🙂 Po želji lahko pripeljete tudi babico ali dedka za nekaj portretnih slikic z vnuki. Omejeni smo le časovno na 30 ali 60 minut (odvisno od vašega termina), česar zaradi razporeditve terminov žal ne moremo prekoračiti.

Vedno. Ker sem velika ljubiteljica živali. Ampak bi prosila, da je žival čista (da se jim tudi obriše tačke ob vhodu) in da ni mokra (v primeru dežja zunaj).

Nikoli brez vaše privolitve. Vedno vprašam družinice za dovoljenje objave slikic za referenco in popolnoma spoštujem vašo zasebnost.

Sem pa vedno zelo vesela, če dovolite objavo vaših slikic na Instagramu / Facebooku / spletni strani.

Vaši osebni podatki (imena, starost otrok, kontaktni e-mail, vaše fotografije) se uporabljajo izključno za izvedbo storitve fotografiranja in so dostopni samo fotografu za čas izvajanja storitve. Po opravljenem fotografiranju in dostavi fotografij se podatki hranijo v arhivu do 2 mesecev, nato se brišejo.

Shranjevanje vaših fotografij – ob dostavi fotografij preko zasebne galerije si prosim čimprej vse fotografije shranite nekam na varno (USB ali vaš računalnik), saj ne odgovarjam za shrambo vaših fotografij po 14 dneh od pošiljanja povezave do spletne galerije. Spletna galerija se lahko kadarkoli po 14 dneh od dostave fotografij zbriše.

Uporaba rekvizitov in igral v foto studiu na lastno odgovornost.

Število fotografij – v ponudbi paketov fotografiranja je podano okvirno število fotografij, ki povprečno nastanejo v času fotografiranja. Velikokrat nam uspe narediti celo več fotografij, zelo redko pa se zgodi, da jih nastane manj. V primeru, da je vaš otrok nerazpoložen ali se boji rekvizitov in ga skupaj s starši nikakor ne uspemo pripraviti za sodelovanje, žal ne moremo odgovarjati za manjše število fotografij kot je predvideno.

Utrinki z božičnega fotografiranja 2023

Termini se posodabljajo sproti - ko prejmete potrditev rezervacije, se zapolnjeni termin briše.
Termini se bodo glede na večje povpraševanje sproti dodajali.