Eving Photography

Skriti biseri pred objektivom - kako vidim popolnost tam, kjer je ne vidite sami

Videti srce, ne le podobe

Danes zjutraj, ko sem se zbudila, sem v ogledalu zagledala sebe. Pravzaprav sem zagledala vse tiste “napake”, ki jih družba neprestano poudarja. A potem sem se ustavila. Zakaj sem tako stroga do sebe? Zakaj dovolim, da se moja samopodoba oblikuje skozi prizmo nekoga drugega? Živimo v času, ko nas obkrožajo popolne slike ljudi. Vse je kot v reviji. Ampak to ni realnost. Tako veliko časa in truda vložimo v stremenju k neki iluziji.

Lepota je zapletena beseda, ki ima toliko obrazov, kot je ljudi na svetu. Nič ni bolj subjektivno kot lepota. Kaj je lepo za eno osebo, je morda neobičajno za drugo. Torej, zakaj se toliko obremenjujemo z idealom lepote, ki ga narekuje družba?
 
Spominjam se dni iz svojega otroštva, ko so bile sence na dvorišču dovolj za popoldansko zabavo, in kje smo bili ali kako smo izgledali, ni bilo pomembno. Tisti trenutki, ko smo bili preprosto srečni in smo se počutili žive, to je bila prava lepota.
 
Pred časom sem se spomnila starejše sosede iz svojega otroštva, gospe Marjete. Spominjam se njenih sivih las, tanke kože, prepojenih z zgodovino, in njenega toplega nasmeha, ki je govoril zgodbe o prehojeni poti, prepleteni s smehom in solzami. Bila je preprosto čudovita, ne zaradi brezhibnega videza, ampak zaradi zgodbe, ki jo je njena podoba pripovedovala.
Naj vam zaupam skrivnost: lepota ni v tem, kako popolno je vaše telo ali obraz. Lepota je v tem, kako živite svoje življenje, kako se povezujete z drugimi, kako ljubite in kako sprejemate sebe. Lepota je v vsakem od nas, v naših zgodbah, bolečinah, radostih in izkušnjah.
Poglejte vase. Ne na površje, ampak globoko v svoje bistvo. Tam boste našli svojo pravo lepoto. Ne pustite, da vas družba ali mediji definirajo. Vsak od nas je čudovito bitje, edinstveno in neprecenljivo.
 

Priznam, ni vedno lahko. V svetu, ki nam nenehno pripoveduje, kaj naj bi bilo “lepše”, je težko stati trdno na tleh in se ljubiti takšne, kot smo. A verjemite mi, ko rečem, da je vredno tega truda. Sprejmite se, ljubite se in cenite svojo lepoto – ker to je tisto, kar resnično šteje.

Moja perspektiva kot fotografinja

Ko pristopijo stranke k meni jih ne vidim zgolj kot prehodne figure v svetu fotografije. V njih opazim igro življenja, ki se odvija v vsakem trenutku. V njihovih očeh, v njihovem smehu, v načinu, kako se dotikajo drug drugega, vidim zgodbo, ki je globlja od površinskih podob. V njih vidim popolnost, ki morda ni vedno očitna niti njim samim.

Njihova skrb glede tega, kako bodo izpadli na fotografijah, je pogosto povezana z nezadovoljstvom nad določenimi deli njihove podobe, kar popolnoma razumem. Vsi se soočamo z družbenimi pričakovanji in vbetoniranimi prepričanji, ki so nam bila vsiljena že v mladih letih. Tudi sama sem se že znašla na drugi strani objektiva in vem, kako je, ko se počutiš ranljivega, ko se sprašuješ, ali boš na fotografiji izgledal tako, kot si želiš. Poznam tisti občutek negotovosti, ko se zaveš, da te nekdo opazuje skozi objektiv. Poziranje pred kamero, da se sprostiš in si to, kar si, je res težko.

V svetu, kjer je vizualna podoba tako poudarjena, je lahko težko videti onkraj površinskih lastnosti. A ko se postavite pred moj objektiv, želim, da veste, da moj pogled presega zgolj fizično. Vidim dušo, čustva, zgodbe, ki jih nosijo s seboj. Vidim človeka v vsej njegovi edinstvenosti in lepoti in zato je tudi ta objava nastala – da poudarim pomen pristnih vrednot in vas opomnim, da ko boste
naslednjič stali pred objektivom, naj vas to zavedanje osvobodi strahu
in negotovosti. Ko boste vedeli, da se prava lepota skriva v vašem
bistvu, se boste lahko pred kamero bolj sprostili in bili to, kar v
resnici ste.

Namreč, ko se znajdete pred mojim objektivom, želim, da veste nekaj: vaša vrednost in lepota nista zgolj v tem, kar je vidno na površju. Vsak del vas – od najmanjše gube do najbolj skrite brazgotine – nosi svojo zgodbo, svoj pomen. Moja strast kot fotografinja je, da te neizrečene zgodbe ujamem in jih predstavim v njihovi najbolj iskreni in avtentični luči.

Kot fotograf, ki ceni preživete trenutke in ljubezen bolj od materialnih dobrin, vedno iščem tisto iskrico, tisto nevidno vez, ki povezuje ljudi. Ko gledam skozi objektiv, ne vidim gubic, nepravilnosti na koži ali neurejenih las. Vidim ljubezen, strast, toplino. Vidim zgodbe, ki jih nosite s seboj, in čustva, ki jih delite z drugimi.

Ko pritisnem na sprožilec, želim ujeti tisti trenutek, ko se sprostite in pokažete svojo pravo naravo. Ko pozabite na kamero in se prepustite trenutku. Takrat nastanejo najlepše fotografije.

Zato vas vabim, da se prepustite trenutku, da pozabite na svoje negotovosti in se osredotočite na ljubezen, ki jo delite z drugimi. Skupaj bomo ustvarili spomine, ki bodo trajali večno.

Fotografiranje ob prvem rojstnem dnevu. Na domu ali v naravi.

Sproščeno fotografiranje v naravi za neprecenljive družinske spomine.

Fotografiranje v naravi ali v udobju vašega doma.