EVING
Fotografiranje interiorjev

Fotografiranje interiorjev vam pomaga k postavitvi višje cene ob prodaji / najemu

Fotografiranje interiorjev je prvi korak, ki bi ga moral vsak posameznik narediti, da si zagotovi čim boljšo prodajo oz. najem nepremičnine. Dobre fotografije notranjosti so izredno pomembne, če se podajate v prodajo nepremičnine ali pa če ponujate prostor v najem. Ceno lahko namreč dvignete 20%, če imate dobre fotografije notranjosti, saj tako vašo nepremičnino predstavite na višjem nivoju, kot “premium” razred.

Če imate recimo posest / vilo na morju, je priporočljivo narediti tudi kakšne fotografije iz zraka (če okolica to dopušča), tudi nočne fotografije so super za predstavitev nepremičnine. Fotografiranje interiorjev zajema namreč tako fotografiranje notranjosti kot tudi fotografiranje od zunaj. Seveda, če ima vaša nepremičnina posest in če je fotografiranje od zunaj smiselno.

Fotografiranje manjših prostorov

Večinoma se fotografirajo manjši prostori, kar pomeni, da potrebujete fotografa, ki ima v lasti širokokotni objektiv. Tako se lahko tudi majhna kopalnica ujame v eno fotografijo, a s čim manj popačenj slike. Objektiv Tamron mi to omogoča, zato se lahko naredi fotografije interiorjev na višji ravni.

Kako se pripraviti pred fotografiranjem nepremičnine?

Prostor olepšajte kolikor je le mogoče. Pripravite prostor tako, kot da pričakujete najimenitnejše goste. Če se fotografira nepremičnina za prodajo, potem se priporoča, da poskrijete vse vaše osebne predmete in razno navlako. Na primer na policah naj bo le sem in tja kak okrasek, knjiga, vaše spominke in razen “kič” raje za fotografiranje poskrijte. Naj zasije vaš prostor v vsem svojem sijaju in naj si potencialni kupci predstavljajo svoje stvari v tem prostoru.

Imate nepremičnino ob obali ali na kakšni drugi idilični lokaciji?

Pošljite povpraševanje, saj je v nekaterih primerih možna kompenzacija fotografiranja v zameno za nekaj dnevno bivanje na lokaciji. Tako se tudi zagotovi kvalitetne fotografije, saj nismo omejeni s časom in se lahko ustvari takšne in drugačne kreativne fotografije, ambientne fotografije notranjosti in zunanjosti. Fotografiranje se tako izvaja ob različnih časih dneva ter ob različnih vremenskih pogojih.

Kontakt
Kontakt