Eving Photography

Fotografiranje novorojenčkov

Začetek novega življenja, zajet v fotografijah.

Novorojenčki – ta mala, drobna bitja. Težko je verjeti, kako hitro se razvijejo v osebe s svojimi življenjskimi zgodbami, od prvega dne v šoli do trenutka, ko sedijo za volanom avtomobila. Vse se zgodi v trenutku! Posebej neverjetno je opazovati njihove spremembe v prvem letu življenja, še zlasti v prvih tednih. Za starše je zato nadvse pomembno, da te minljive trenutke ujamejo v fotografije.

Kot fotografinja, ki se osredotoča na beleženje skupnih družinskih trenutkov, stremim k temu, da vam jasno predstavim, kaj lahko pričakujete od fotografiranja novorojenčka pri meni. Moj stil fotografiranja namreč ni osredotočen na posebne novorojenčkove poze ali uporabo številnih rekvizitov, kot je to recimo pričakovano pri fotografih, ki se specializirajo posebej za fotografiranje novorojenčkov. Namesto tega stremim k temu, da skozi objektiv ujamem vaše edinstvene zgodbe, pristne nasmehe in neponovljive trenutke. Moj namen je, da se vi in vaša družina počutite sproščeno, kar mi omogoča, da vam dostavim fotografije, ki so čim bolj naravne in resnične.

Pri meni se vse vrti okoli tega, da je vaš novorojenček na fotografijah videti sproščen in udobno nameščen, točno tak, kot je. Retuširanje kože novorojenčka načeloma ne izvajam, oziroma po dogovoru.

Ustvarjam portrete vašega dojenčka, nameščenega na udobni podlagi – osredotočam se tudi na podrobnosti, kot so male rokice, nogice in izrazi na njegovem obrazu. Moje delo je usmerjeno v zajemanje nežnih skupnih trenutkov med vami in vašim novorojenčkom, kjer prevladujejo naravni, sproščeni prizori z otrokom v vašem naročju.

Potrudim se ujeti posebne, ljubeče trenutke z mamo, očetom in, če so prisotni, s sorojenci. Skupinske fotografije, ki odsevajo vašo ljubezen in povezanost kot družina, so vedno v ospredju. Moj cilj ni zgolj dokumentirati, ampak ujeti iskrenost in toplino vaših skupnih trenutkov na način, ki odraža resnično povezanost vaše družine.

Za fotografiranje novorojenčkov ponujam dve možnosti: v udobju vašega doma ali v mojem profesionalno opremljenem studiu v Novem mestu, na naslovu Podbreznik 15, v stavbi Podjetniškega inkubatorja Novo mesto.

Studio je pripravljen z vso potrebno opremo in različnimi rekviziti, kar zagotavlja idealne pogoje za ustvarjanje popolnih spominov. Če se odločite za fotografiranje novorojenčka doma, z veseljem prinesem s seboj potrebno opremo, vključno z nekaj osnovnimi rekviziti. Prosila bi vas le za nekaj informacij o prostoru in svetlobi, da lahko zagotovim najboljše možne rezultate.

Personalizirano fotografiranje novorojenčka

Vaše ideje in želje so ključne za ustvarjanje osebnih in posebnih fotografij. Pred fotografiranjem se z veseljem pogovorim z vami o vseh posebnih željah ali idejah, ki jih imate. Vaša kreativnost je vedno dobrodošla, saj skupaj ustvarjamo spomine, ki bodo za vedno ostali v vaših srcih.

Prilagodljivost glede lokacije

Izbira med foto studiem in udobjem vašega doma – ne glede na to, ali želite, da fotografiranje poteka na vašem domu ali v profesionalno opremljenem studiu, sem tu, da uresničim vaše želje. Vsaka lokacija ima svoj čar in ponuja edinstvene možnosti za ustvarjanje nepozabnih spominov.

Poudarek na detajlih in povezanosti

Ujeti želim ne samo majhne rokice in nežne izraze vašega novorojenčka, ampak tudi tople, iskrene trenutke med vami in vašimi najbližjimi. Moj pristop povezuje te drobne, čarobne podrobnosti z ujetjem pristnih družinskih trenutkov, ki razkrivajo vašo medsebojno ljubezen in povezanost.

Pogosta vprašanja in odgovori

Medtem ko je pogosto priporočljivo fotografiranje v prvih 14 dneh po rojstvu zaradi naravne zaspanosti in prilagodljivosti novorojenčkov, se zavedam, da je vsak dojenček in vsaka situacija edinstvena.

Veliko dojenčkov ostane mirnih in sproščenih tudi do enega meseca starosti, kar omogoča veliko prilagodljivost pri načrtovanju vašega termina.

Pomembno mi je, da se vi, kot starši, počutite pripravljeni in udobno, ne glede na to, ali se odločite za fotografiranje v prvih dveh tednih ali kasneje. Moj pristop k lifestyle fotografiranju novorojenčkov poudarja naravne in sproščene trenutke, ki jih lahko ujamemo v vsakem obdobju.

Ponujam različne pakete, prilagojene vašim potrebam in željam.

Za krajša fotografiranja v studiu ali na vašem domu je na voljo 60-minutno fotografiranje, pri katerem običajno nastane okoli 70 končnih obdelanih fotografij. Ta možnost je odlična za hitra in učinkovita fotografiranja, ki še vedno zagotavljajo široko paleto čudovitih fotografij.

Za družine, ki si želijo več časa za fotografiranje brez hitenja ali imajo več otrok, je idealna izbira 120-minutno fotografiranje, pri katerem običajno nastane vsaj 140 končnih fotografij. Ta daljša seja omogoča več priložnosti za raznovrstnost fotografij in bolj sproščeno vzdušje.

Za fotografiranje je najboljše, da je vaš dojenček nahranjen in zadovoljen. Priporočam udobna oblačila in pripravo nekaj osnovnih potrebščin, kot so pleničke in dodatne odejice. Ključno je, da se vsi počutite sproščeno, saj to vodi do najlepših fotografij.

Seveda, bratci in sestrice so vedno toplo dobrodošli! Družinski trenutki so neprecenljivi in skupne fotografije prinašajo poseben čar. Samo sporočite mi vnaprej (tudi starosti in imena sorojencev), da lahko ustrezno načrtujemo in ujamemo nepozabne trenutke z vsemi.

Za usklajen videz na fotografijah svetujem nevtralne in pastelne barve. Izogibajte se močnim vzorcem in logotipom, ki bi lahko odvrnili pozornost od vaših družinskih trenutkov. Je pa seveda predvsem pomembno, da se počutite udobno in da vaša oblačila odražajo vašo osebnost.

Popolnoma naravno je, da dojenčki med fotografiranjem izražajo različna čustva in potrebe. Kot fotografinja sem tukaj, da podpiram in sledim ritmu vašega dojenčka, ne glede na to, ali je to hranjenje, crkljanje ali pomirjanje v vašem naročju. Če je vaš dojenček najbolj miren in srečen v vašem objemu, lahko te posebne trenutke ujamemo s čudovitimi fotografijami povezanosti in ljubezni.

Oglejte si tudi:

Cake smash

Fotografiranje ob prvem rojstnem dnevu. Studijsko (belo ozadje) ali v naravi.

Darilni boni

Podarite svojim najbližjim ovekovečene družinske spomine.
Studijsko fotografiranje (belo / črno ozadje) ali fotografiranje v naravi.

Rezervirajte svoj termin fotografiranje

ZADNJE OBJAVE