Eving Photography

Kaj obleči za družinsko fotografiranje?

Nasveti za popolne spomine

Ko se pripravljate na družinsko fotografiranje, se pogosto znajdete pred vprašanjem: “Kaj naj oblečemo?” Vem, da je to lahko stresno, zato sem se odločila deliti nekaj svojih najljubših nasvetov in trikov, ki vam bodo pomagali izbrati popolna oblačila za vaše ovekovečene spomine.

Barve, ki govorijo

Na fotografijah meni osebno najlepše izgledajo oblačila v nežnih odtenkih, kot so krem, pastelno roza, siva, bela. Te barve dodajo občutek svežine in lahkotnosti vašim fotografijam, hkrati pa se odlično ujemajo z naravnim okoljem. 

V poletnih mesecih, ko je narava polna življenja, so pastelni odtenki, kot so prahasta roza, nežna modra in siva, čudoviti na travnikih in v parkih. Pozimi, ko je vse prekrito s snegom, pa so topli zemeljski toni, kot so karamelna, taupe (sivo-rjava) in olivno zelena, idealni za ustvarjanje kontrasta in topline. Na plaži pa razmislite o svetlih, zračnih tkaninah v odtenkih modre, turkizne in bež, ki se odlično ujemajo z modrim nebom in morjem.

Vaša osebnost je ključna

Ko se odločate za oblačila za družinsko fotografiranje, je ključnega pomena, da se osredotočite na to, kdo ste kot družina. Vsaka družina je edinstvena in vaša oblačila bi morala to edinstvenost odražati.

Pomembno je, da se počutite udobno in sproščeno. Ne dovolite, da vas modni trendi ali pričakovanja drugih omejujejo. Čeprav so nekateri nasveti univerzalni, je najpomembnejše, da oblačila odražajo vašo osebnost in stil. Morda imate najljubšo barvo ali vzorec, ki vas vedno spravi v dobro voljo. Ali pa imate oblačilo, ki vam prinaša srečne spomine. Vključite te elemente v vaše izbire.

Če vaša hčerka obožuje svojo majico s podobo princese, naj jo nosi! Morda vaš sin ne zapusti hiše brez svoje kape superjunaka. To so detajli, ki jih je vredno ujeti, saj odražajo trenutno fazo življenja vaših otrok. To so spomini, ki jih želimo ohraniti.

Prav tako ne pozabite na pomen oblačil, ki jih izberete. Morda imate šal, ki vam ga je podarila babica, ali srajco, ki ste jo nosili na prvem zmenku s svojim partnerjem. Te zgodbe dodajo globino in pomen vašim fotografijam.

Teksture in sloji

Ljubim igro s teksturami. Dodajanje različnih materialov, kot so čipka, volna ali svila, lahko vašim oblačilom doda globino in zanimanje. Prav tako lahko razmislite o slojevitosti oblačil, kar je še posebej lepo v hladnejših mesecih.

Dodatki, ki dopolnjujejo

Dodatki lahko resnično dopolnijo vaš videz. Razmislite o dodajanju ogrlic, zapestnic ali celo vintage dodatkov. Vendar pa se izogibajte prevelikim in preveč bleščečim dodatkom, ki lahko odvrnejo pozornost od glavnega subjekta – vaše družine.

Nasveti za oblačenje dojenčkov

Če imate mlajšega dojenčka, so tukaj nekaj idej za oblačenje:

  1. Ohranite preprostost. Pustite, da naravna lepota vašega dojenčka zasije. Preproste majice za dojenčke, kombinezoni ali celo samo plenica bodo poudarili njihovo mehko kožo in čudovite gube.
  2. Izogibajte se logotipom blagovnih znamk in risanim junakom. Napis, ki doda osebnost in humor fotografijam, je dobrodošel, vendar ga uporabljajte zmerno.
  3. Izogibajte se velikim potiskom ali karo vzorcem.
  4. Izogibajte se srajcam z ovratniki, saj lahko pokrijejo obraz vašega dojenčka.

Na koncu je najpomembnejše, da se počutite sproščeno in udobno. Ne obremenjujte se preveč z izbiro oblačil. Namesto tega se osredotočite na to, da boste preživeli čudovit dan s svojo družino in ustvarili spomine, ki bodo trajali večno. Veselim se, da bom del tega posebnega trenutka z vami.

Rezervirajte darilni bon svoje darilo

Fotografiranje ob prvem rojstnem dnevu. Studijsko (belo ozadje) ali v naravi.

Sproščeno studijsko fotografiranje ali fotografiranje v naravi za družinske spomine.

Studijsko fotografiranje (belo / črno ozadje) ali fotografiranje v naravi.